Tannregulering

Tannregulering

Tannregulering er fast apparatur, og kan ikke tas av og på av pasienten slik som plater kan.

Det blir limt en liten kloss på hver tann, der hver kloss er spesielt utformet for hver enkelt tann. I klossene er det et lite spor som strengen blir plassert inn i. Ligaturer blir så festet rundt for å holde strengen på plass. I tillegg vil kjeveortopeden bøye til (buene) strengen som skal settes inn etter hvert. Så snart buene er festet i klossene starter prosessen som får tennene til å flytte seg. Ofte bruker vi også strikk for å hjelpe til med tannforflytningen.

Hos mange pasienter, spesielt der det er trangstilling og tennene ligger oppå hverandre, vil en se fort forbedring. Det vil ikke si at behandlingen blir fort ferdig. Tannkronene kan ofte fort tippe på plass, men vi må også flytte tannrøttene og dette tar lengre tid. Vanligvis vil strengbehandling i begge kjever vare ca 1 ½ – 2 år.

I tilfeller der vi må dra frem tenner som ligger høyt opp i kjeven vil det ofte ta lengre tid.

Hvite klosser

Vi kan også tilby hvite klosser, dersom dette er ønskelig, til en litt høyere pris. Disse klossene er ikke like synlige som vanlige klosser. Ekstra utgifter i forbindelse med hvite klosser blir ikke dekket av trygden, pasienten må i disse tilfellene dekke mellomlegget selv.

Renhold

Renhold av tennene når du har fått satt streng vil ta litt lengre tid. Pasienten, og evt. foresatte, vil bli instruert i renhold. Vi anbefaler en spesialbørste, men det kan også benyttes vanlig børste med en såkalt solobørste. Hver kveld skal det skylles med fluorid.

Det er viktig at pasienten tar vare på strengen sin. Den skal ikke belastes for mye, noe som betyr at karameller, tyggegummi, drops og lignende ikke skal inntas. En skal heller ikke bite på harde ting som harde skorper, blyanter, osv.

Har du noen spørsmål?

Er det noe annet du lurer på er det bare å ta kontakt!

Ønsker du å bestille time?

Vi  er spesialister innen kjeveortopedi og tannregulering, men tilbyr også allmenn tannbehandling.