Plate

Plate

Vi bruker forskjellige typer plater som pasienten selv kan ta av og på.

De fleste må etter endt behandling med streng, der strengen er fjernet, bruke en retensjonsplate for å stabilisere tennene. Tennene har gjennom strengperioden blitt flyttet på, og fibrene som holder tennene fast i kjevebenet er elastiske; de trenger tid til å sette seg i den nye posisjonen tennene har fått, ellers risikerer man at tennene glir tilbake til utgangspunktet.

Bruk av platen blir gradvis trappet ned når vi ser at resultatet stabiliserer seg. Tiden dette tar varierer fra pasient til pasient, og det er svært viktig at man bruker platen som instruert for å unngå tilbakefall.

Vi bruker også aktive plater, som flytter på tenner eller aktiverer vekst av kjever. Mange av disse platene har små fjærer som regelmessig må reguleres – vanligvis 1 gang i måneden. Andre typer aktive plater er konstruert slik at pasienten selv kan regulere de.

Vanligvis vil en slik platebehandling strekke seg over 1 år. Aktive plater blir ofte brukt på unge pasienter som fortsatt har melketenner.

Vi kan tilby et bredt utvalg plater, og det er mulig for pasienten å velge både farge og mønster på platen.

Det er viktig at pasienten bruker platen som instruert. Platen må passes godt på og det følger med en plateboks der platen skal oppbevares når den ikke er i bruk.

Ved tap av plate eller ødelagt plate må det lages ny, og pasienten vil da bli belastet kr.1000.- uten noen refusjon fra trygden.

Har du noen spørsmål?

Er det noe annet du lurer på er det bare å ta kontakt!

Ønsker du å bestille time?

Vi  er spesialister innen kjeveortopedi og tannregulering, men tilbyr også allmenn tannbehandling.