Priser

Priser

Tannregulering og kjeveortopedisk behandling er i motsetning til annen tannbehandling ikke gratis for barn og ungdom. Dersom der er et klart behov for behandling dekker Helfo imidlertid deler av utgiftene – dersom behandlingen starter innen det året pasienten fyller 20 år. Hvor mye refusjon man får avhenger av bittfeilens alvorlighetsgrad.

 

Pasienten må ha med skriftlig henvisning fra egen tannlege eller tannpleier for å være berettiget til refusjon.

Henvisningen må alltid tas med til første konsultasjonstime. HENVISNINGSSKJEMA

Første konsultasjonstime: 850 kr

Inkluderer konsultasjon med spesialist, panoramarøntgen, foto og klinisk undersøkelse.

 

Første konsultasjonstime med studiemodeller: 1350 kr

Bestemmer kjeveortopeden at det snart er tid for behandling blir det også nødvending med ytterligere dokumentasjon i form av tannmodeller og profilrøntgen i tillegg til ovenfor nevnte.

 

Pris på tannregulering eller platebehandling avhenger av hvor omfattende behandlingen er. Refusjonen baseres på behandlingsbehovet og vil variere fra 40%-100% av offentlig takst. Pasienter med kun små kosmetiske bittfeil gis ikke trygderefusjon.

 

Familier som har betalt egenandel for flere barn med tannregulering/ kjeveortopedisk behandling kan ha rett til utvidet refusjon. Dette informerer kjeveortopeden deg om. I disse tilfeller må det dokumenteres, om søsken er behandlet på en annen klinikk.

 

Behandlings- og betalingsavtale

Hos oss får pasientene en skriftlig behandlings- og betalingsavtale før behandlingen starter. Vi har betalingsløsninger via Svea Finans som tilbyr delbetaling på mobil og rentefri betalingsutsettelse. Slik bestemmer man selv nedbetalingstid og pasientene trenger ikke å tenke på og henvende seg i resepsjonen for å betale etter hver kontroll.

Betalingsavtalen inkluderer totalbeløpet for den aktive delen av behandlingen, oppfølging, hygienetiltak og dokumentasjon.

Røntgen som må tas underveis som er nødvendig for behandlingens gang kan komme utenom. Da vil pasienten få beskjed om egenandel for denne.

Etter behandling med tannregulering må tennene stabiliseres med en retensjonsplate. Disse etterkontrollene kommer også utenom denne avtalen.

For voksne uten refusjon vil kostnadene for pasienten naturlig bli høyere, også her avhengig av behandlingens omfang.

Vi har direkteoppgjør med helfo, hvilket innebærer at pasienten kun får regning på egenandelen hos oss.

Vi tilbyr også andre alternativer til tradisjonell tannregulering mot et tillegg:

Tannregulering med hvite klosser (tannfarget): 3300 kr per kjeve

Tannregulering på innsiden av tennene (lingual): inntil 20 000 kr per kjeve

Har du noen spørsmål?

Er det noe annet du lurer på er det bare å ta kontakt!

Ønsker du å bestille time?

Vi  er spesialister innen kjeveortopedi og tannregulering, men tilbyr også allmenn tannbehandling.